Importanța satisfacției clientului și 10 modalități de a o obține

Importanța satisfacției clientului

Ce este nivelul de satisfacție a clientului? Importanța satisfacției clientului

Fericirea consumatorului se referă la cât de mulțumit este un client după ce interacționează cu compania ta. Importanța satisfacției clientului

Aceasta ar putea include orice, de la achiziționarea unui produs sau serviciu până la comunicarea cu serviciul pentru clienți.

Satisfacția clienților este influențată de o varietate de factori, mulți dintre care sunt sub controlul dvs. ca proprietar de afaceri.

Este esențial să înțelegeți ce face un client fericit, astfel încât să puteți aborda orice probleme care ar putea duce la nemulțumirea consumatorilor înainte ca aceștia să devină nefericiți.

Fericirea clienților este descrisă ca fiind nivelul de loialitate și satisfacție al clienților tăi după interacțiunea cu produsul, serviciile sau personalul tău.

 Este senzația pe care o ai atunci când cerințele clienților tăi sunt abordate în mod constant, la momentul potrivit și în modul corect.

Consumatorii fericiți sunt cei care vor rămâne loiali companiei dumneavoastră mult timp. Satisfacția și loialitatea clienților sunt, de asemenea, legate.

Când clienții găsesc firme în care pot avea încredere, le spun prietenilor și colegilor despre ele.

Diferența fundamentală dintre o firmă de succes și una care eșuează tragic este clienții fericiți.

Adevărat, trebuie să ai operațiuni și procese eficiente, dar nici cele mai eficiente operațiuni și procese nu vor face ca firma ta să aibă succes dacă clienții tăi sunt nemulțumiți.

 • Satisfacția clientului duce la:
 • Reținerea clienților și reducerea abandonului
 • Venitul mediu mai mare per client
 •  Marketingul din gură-în gură este cea mai de succes și de impact forma de publicitate disponibilă.
 •  Susținerea mărcii este și mai puternică

De ce este esențial să investești în satisfacția clienților? – Importanța satisfacției clientului

Știați că 78% dintre clienți au abandonat o tranzacție sau nu au reușit să efectueze o achiziție planificată ca urmare a unui serviciu slab?

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care este esențial să investești în satisfacția clienților.

Nu contează cât de mare sau mică este compania ta când vine vorba de serviciul clienți. Importanța satisfacției clientului

 Indiferent dacă sunteți o firmă mică sau o corporație uriașă, obiectivele dvs. de servicii pentru clienți sunt aceleași.

Piatra de temelie a conceptului dvs. de afaceri ar trebui să fie un serviciu excelent pentru clienți. Este esențial pentru succesul tău.

În plus, toți clienții dvs. ar trebui să primească același nivel de servicii.

 Oferiți același nivel de servicii clienților potențiali ca și clienților actuali și care revin.

 La compania ta, toată lumea ar trebui să se simtă apreciată.

Să aruncăm o privire la de ce este esențial să investim în satisfacția clienților.

 • Valoarea de viață a clientului (CLV) este în creștere.
 • Ajută la reținere
 • Loialitatea clientului dvs. va fi câștigată
 • Clienții își vor aminti de tine.
 • Ai depășit competiția

Importanța satisfacției clienților

„Nu doar satisfacția clienților afectează rezultatul final, dar afectează și moralul angajaților și ratele de retenție.”

Afacerile au nevoie de fonduri pentru a rămâne pe linia de plutire. Afacerile au nevoie de clienți pentru a face bani. Importanța satisfacției clientului

 Acești clienți ar trebui să fie încântați, să le spună prietenilor despre tine și să revină la tine.

În timp ce firma dvs. poate fi capabilă să se descurce cu consumatori nefericiți, o singură dată, numai afacerile care priorizează fericirea clienților vor prospera.

Diferența dintre supraviețuire și prosperitate este fericirea clienților.

Să ne prefacem că ai întâlnit persoana visurilor tale.

Cu toate acestea, va trebui să depui un efort pentru a-i câștiga. 

O scrisoare de dragoste elaborată cu atenție, o invitație la cină și un romantism la lumina lumânărilor sunt toate strategiile convenționale de curte.

 În cele din urmă, se îndrăgostesc de tine și acceptă o relație pe termen lung cu tine.

Deci ce urmeaza? Ai de gând să nu mai suni? Renunți la preocupările tale legate de ceea ce gândesc oamenii și cum ai putea să-i faci fericiți?

 Dacă vrei să le păstrezi, este puțin probabil.

Satisfacția clienților este esențială, deoarece trăim într-o lume în care oamenii interacționează unii cu alții. Importanța satisfacției clientului

Relațiile cu clienții nu fac excepție. La sfârșitul zilei, fie că te afli într-o piață B2B sau B2C, trăiești într-o lume H2H… om la om.

Aici intervine semnificația satisfacției clienților.

Beneficiile cheie ale satisfacției clienților

Satisfacția clienților este esențială pentru păstrarea clienților existenți, precum și pentru obținerea altora noi.

Clienții care sunt nemulțumiți reprezintă un risc de reținere, iar pierderea lor va avea un impact negativ asupra mărcii dvs. 

Să examinăm de ce satisfacția clienților (CSAT) este atât de importantă pentru succesul unei afaceri.

Creșteți popularitatea și reputația mărcii

Când clienții tăi sunt mulțumiți, ei sunt mai înclinați să spună prietenilor și familiei despre experiențele lor grozave cu compania ta.

Aceasta este publicitate gratuită pentru dvs. și ajută la dezvoltarea încrederii în brand. Importanța satisfacției clientului

Consumatorii care sunt mulțumiți de serviciul dvs. vor spune altora despre acesta, rezultând un marketing din gură, care atrage noi clienți.

Deoarece 92% dintre consumatori au încredere în recomandările de la prieteni și familie, iar 74% dintre consumatori consideră cuvântul în gură ca fiind un factor de influență major în alegerea lor de cumpărare, acest lucru este extrem de valoros.

1. Fidelizarea clienților este importantă – Importanța satisfacției clientului

Clienții care părăsesc firma dvs. sunt denumiți ca abandon. Reducerea ratei de pierdere este esențială pentru menținerea bazei de clienți și pentru menținerea puternică a organizației.

 Trebuie să muncești aproape de două ori mai mult pentru a obține un nou client pentru toți cei pe care îi pierzi. Dacă rata ta este prea mare, în loc să țintească să crească, compania ta se va lupta să păstreze status quo-ul.

Clienții mulțumiți au mai multe șanse să fie loiali companiei dvs. și să revină în viitor. Au și o rată de rotație mai mică. Importanța satisfacției clientului

2. Venituri din vânzări

Mărcile care se concentrează activ pe fericirea clienților au venituri robuste din vânzări. Ei nu pierd consumatori existenți și au un flux consistent de venituri de la clienții repeți.

 Creșterea veniturilor este direct legată de creșterea fericirii clienților.

Clienții care sunt mulțumiți de marca dvs. au mai multe șanse să interacționeze cu acesta, să cumpere frecvent de la ea și să o promoveze colegilor, prietenilor și familiei lor. Importanța satisfacției clientului

Efectuați sondaje online pentru clienți pentru a determina care domenii afectează negativ satisfacția consumatorilor și care trebuie îmbunătățite. Acest lucru va ajuta la creșterea fericirii clienților și la scăderea ratei.

3. Reduceți cheltuielile de marketing – Importanța satisfacției clientului

Clienții care sunt mulțumiți de serviciile dumneavoastră sunt cei mai fideli susținători ai dumneavoastră. Vorbele lor favorabile oferă credibilitate și atractiv afacerii dvs., precum și asistarea în achiziția de noi clienți. Acest lucru economisește companiilor o mulțime de bani care altfel ar fi cheltuiți pentru eforturile de marketing și promovare pentru a recruta noi clienți. Importanța satisfacției clientului

4. Stâlpi de sprijin

Clienții care sunt mulțumiți de serviciu sunt mai înclinați să rămână în timpul unei crize, deoarece le pasă de brand și doresc ca acesta să aibă succes.

Când există zvonuri despre omizi în alimentele lor, acest lucru a fost văzut în mai multe cazuri pentru companii proeminente precum McDonald’s.

Ei cred în brand și sunt dispuși să treacă cu vederea orice defecte sau crize care pot apărea. Importanța satisfacției clientului

Cum se calculează satisfacția clientului

Satisfacția clientului trebuie măsurată pentru a înțelege nivelul lor de plăcere.

Indicele de satisfacția a clienților (CHI) este o măsurătoare pentru a determina nivelul de satisfacție al unui client cu un produs, serviciu sau experiență.

Iată cum poate fi utilizată metrica pentru a evalua satisfacția clienților.

 • Indicele de satisfacția a clienților măsoară cât de mulțumit este un client cu interacțiunea cu firma dumneavoastră.
 • De fiecare dată când un client interacționează cu acesta, își schimbă scorul. Vă oferă feedback precis, permițând clienților să vă evalueze produsul sau serviciul.
 • De asemenea, vă oferă un indicator dacă vor continua sau nu cu dvs. pe termen lung și vă vor sugera.

10 moduri inovatoare de a crește satisfacția clienților – Importanța satisfacției clientului

Să vă mulțumiți clienții este un obiectiv care datează din zorii concurenței comerciale.

Este ceva ce trebuie descoperit în mod regulat, deoarece ceea ce își doresc oamenii variază în funcție de situație și de produsul sau serviciul în cauză.

Am întocmit o listă cu unele dintre cele mai eficiente tehnici pentru a îmbunătăți numărul de consumatori mulțumiți.

 • Răspundeți la reclamațiile clienților mai rapid.
 • Asistență în timp real pentru consumatorii dvs
 • Asigurați-vă că clienții dvs. au o experiență consecventă pe toate canalele.
 • Chiar dacă este automatizat, vă puteți ajuta consumatorii 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.
 • Comentariile clienților ar trebui apreciate și recompensate.
 • Creați o bază de clienți. Importanța satisfacției clientului
 • Faceți din fiecare interacțiune cu consumatorul o experiență unică.
 • Păstrați o etichetă adecvată de comunicare.
 • Arătați că vă pasă de clienții dvs.

Iată câteva tehnici pe care le poți folosi pentru a investi în satisfacția clienților tăi – Importanța satisfacției clientului

1. Stabiliți un program de fidelizare a clienților.

2. Oferiți servicii excelente pentru clienți.

3. Folosiți lista de e-mail pentru a trimite promoții. Importanța satisfacției clientului

4. Efectuați sondaje privind satisfacția clienților și acordați atenție rezultatelor.

5. Educați-vă clienții și oferiți sugestii și informații prin bloguri, e-mail și rețele sociale.

6. Oferiți o experiență personalizată pentru clienții dvs. care demonstrează cât de mult prețuiți afacerea lor și loialitatea față de organizația dvs.

În cele din urmă, ține evidența mulțumirii consumatorilor tăi. Poate credeți că oferiți servicii excelente și un produs superior, dar sunteți sigur?

 Majoritatea consumatorilor dumneavoastră nemulțumiți nu se vor plânge; în schimb, pur și simplu vor pleca, nu se vor mai întoarce niciodată.

Este esențial să întrebați clienții dvs. și să acordați atenție la ceea ce au de spus.

Identifică-ți clienții nemulțumiți și fă tot ce poți pentru a transforma o situație negativă într-una pozitivă. Acest lucru vă va diferenția compania de restul.

Concluzie

Este esențial să investești în satisfacția clienților, deoarece are un impact semnificativ asupra organizației tale.

Satisfacția clienților ajută la măsurarea loialității, reducerea pierderii și creșterea veniturilor.

Satisfacția clienților este importantă pentru a păstra clienții actuali, pentru a câștiga alții noi și pentru a învinge concurența.

Afacerile care priorizează fericirea clienților și o includ în strategia lor generală au mai multe șanse de a reuși.

**Depuneți mult efort pentru a face consumatorii fericiți? 

Care este planul tău de acțiune? Este eficient pentru tine? Vă rugăm să descrieți în secțiunea de comentarii ce ați făcut pentru a îmbunătăți satisfacția clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *