Este Crăciunul o perioadă bună pentru strategia ta de marketing?

Crăciunul este o perioadă de bucurie și fericire când oamenii își fac cadouri unul altuia, vizitează familia și prietenii și se distrează împreună. Este, de asemenea, un moment minunat pentru companii pentru a-și crește vânzările. Dacă te întrebi cum să atragi clienți de Crăciun, nu ești singur! În fiecare an, companiile investesc în strategii de marketing pentru sărbători pentru a crește vânzările în această perioadă.

Dar este Crăciunul bun pentru strategia ta de marketing?

Răspunsul este simplu: da. Crăciunul este bun pentru strategia ta de marketing, deoarece este cea mai importantă sărbătoare a anului și are un impact atât de mare asupra societății noastre în ansamblu. Cea mai bună parte este că nu trebuie să se facă într-un mod evident. În fiecare an, companiile investesc în strategii de marketing de vacanță pentru a crește vânzările în această perioadă

Deși poate părea evident, multe companii nu profită de sezonul sărbătorilor ca o șansă de a se promova. Dar de ce nu?

Sezonul Crăciunului este văzut ca o mare oportunitate de către multe companii din cauza creșterii cererii și a cheltuielilor în rândul consumatorilor. Este un moment bun pentru a face bani! Sezonul sărbătorilor este un moment minunat pentru a-i face pe oameni entuziasmați de afacerea ta.

Unele companii încearcă să-și introducă produsele în magazine înainte de Crăciun

 Astfel încât să poată fi achiziționate de clienții care caută cadouri, Alții se concentrează pe vânzările și promoțiile de după Crăciun.

În orice caz, este important pentru companiile cu prezență online ca site-urile respective să înceapă să primească trafic în luna decembrie. Asta dacă doriți ca acestea să continue să atragă vizitatori pe tot parcursul lunii ianuarie și ulterior.

De fapt, Crăciunul este bun pentru afaceri. Cel puțin asta și-ar dori mulți agenți de publicitate să credem! De la 1 decembrie și până în ajunul Anului Nou, veți fi bombardat cu numeroase oferte din toate părțile.

Dar dacă Crăciunul este o strategie atât de eficientă pentru retaileri și marketeri de ce atât de multe companii eșuează? Multe companii nu reușesc să-și comercializeze produsele în timpul sărbătorilor pentru că nu știu cum și de unde să înceapă. Ei nu știu ce strategii funcționează cel mai bine, cine este publicul lor țintă și cum să le ajungă în mod eficient.

Deci, dacă aveți strategia și abordarea potrivite, Crăciunul poate fi o modalitate excelentă de a ajunge la clienți noi și de a crește veniturile.

Cum atrageți clienți de Crăciun?

Cu toții am văzut reclamele la TV, în mesajele text, cu conținut atractiv și bogat și pe rețelele de socializare. Comercianții încearcă să atragă clienții cu produsele sau serviciile lor, oferind în același timp cadouri și reduceri în aceste sărbători. Dar cum atrageți clienți de Crăciun?

Iată câteva modalități de a atrage clienți:

Viteza poate face bine sau poate distruge vânzările

Dacă nu ești suficient de rapid, clientul tău va merge în altă parte și nu se va întoarce niciodată. Asigurați-vă că personalul dumneavoastră este instruit și gata să preia comenzi înainte de începerea goanei de Crăciun.

Trimiteți ghiduri de cadouri de sărbători

În zilele noastre oamenii doresc mai mult decât o listă de cadouri; vor sfaturi despre ce să primească cui și cât îi va costa. Asigurați-vă că includeți aceste informații în e-mailurile și paginile de destinație cu marca furnizorului care sunt trimise în timpul anului.

Schimbați mixul de comercializare

Luați în considerare să vă schimbați mixul de produse comerciale pentru sezon. Adăugati mai multe articole cu etichete de preț sub 10 USD, care tind să se vândă mai bine decât cele de peste 100 USD. Există mai puțin risc pentru cumpărătorii care s-ar putea răzgândi să cumpere ceva mai scump mai târziu. Pur și simplu pentru că încă nu au destui bani ! Luați în considerare, de asemenea, adăugarea de articole de sezon, cum ar fi brazi/lumini de Crăciun (în ghiveci), coroane/ghirlande etc…

Oferiți servicii de împachetare cadouri

Oferiți servicii de împachetare pentru cadouri și alte articole gratuite (de exemplu, fundite). Acestea pot fi cadouri pentru clienți sau pot fi articole pe care le vindeți la un markup suplimentar (cum ar fi bomboanele de sezon). 

Și dacă există un lucru pe care îl știm despre clienți, acesta este: dacă există două produse identice, dar unul costă mai puțin decât o costă altul, ghiciți pe care îl vor cumpăra majoritatea oamenilor?

Cum incep o campanie de marketing de Craciun?

Deci, te-ai hotărât să pornești în această călătorie. Nu este suficient să începeți o campanie de marketing de Crăciun. Trebuie să o faci corect. Iată pașii pe care veți dori să-i faceți:

Începeți cu un plan

Înainte de a începe să vă comercializați  bunurile sau serviciile, trebuie să știți exact ce încercați să obțineți și cât timp și bani aveți la dispoziție pentru campania de Crăciun.

Obiective stabilite. Obiectivele sunt importante pentru că îți spun dacă campania ta a avut sau nu succes în cele din urmă. Ar trebui să setați atât obiective pe termen scurt, cât și pe termen lung, precum și unele specifice legate de vânzări sau profituri în această perioadă de Crăciun.

Gândește-te la o strategie

Scopul poate fi evident (creșterea vânzărilor), dar cum vom atinge acest obiectiv? Ce pași trebuie să luăm? Cine va fi implicat și ce resurse avem nevoie de la ei? Aici intervine strategia: a decide cum să atingem cel mai bine aceste obiective folosind resursele noastre în mod eficient, astfel încât să nu risipim bani pe parcurs!

De exemplu,

poate că cel mai bine este să vă concentrați pe campaniile de marketing prin SMS anul acesta, în loc de canalele tradiționale de publicitate, cum ar fi panourile publicitare sau reclamele TV.

De asemenea, este important să vă gândiți care este publicul dvs. țintă și cum va răspunde cel mai bine la campania dvs. De exemplu, dacă vindeți decorațiuni de Crăciun, este posibil ca un anunț de pe un site web cu un public mai în vârstă să nu fie la fel de eficient ca unul de pe Instagram sau Facebook.

Implicați oamenii potriviți

Implicați oamenii potriviți în proces (membrii echipei de marketing, minți creative etc.). O bună comunicare între cei responsabili cu dezvoltarea conținutului, cei care creează reclame/materiale este vitală dacă există un proiect merge

Stabilește un buget

Creați un buget pentru campania dvs. care să se alinieze tuturor pașilor anteriori de mai sus 

Când ar trebui să începi campania de marketing de Crăciun?

Ar trebui să începeți campania de Crăciun de Halloween . După Halloween, poți începe să promovezi faptul că vine Crăciunul.

Ai putea organiza competiții pentru clienții tăi, oferindu-le șansa de a câștiga premii precum tichete cadou sau livrare gratuită. Asigurați-vă că le atrageți atenția cu o ofertă grozavă care îi va face să-și dorească să facă cumpărături cu dvs.

Știi acel sentiment pe care îl ai când soarele iese și este un frig în aer? Este momentul perfect pentru a le aminti oamenilor că este aproape timpul pentru acele nopți lungi și reci și că ar trebui să-și aprovizioneze tot ce au nevoie pentru propria lor sărbătoare festivă.

Dar nu uitați de clienții dvs. existenți! Dacă sunt cumpărători obișnuiți de la tine, acum este momentul în care îi poți încuraja să facă cumpărăturile de Crăciun cu tine. Puteți atrage atenția asupra oricăror oferte speciale sau puteți cumpăra una și puteți primi una dintre ofertele care urmează înainte de Crăciun.

Aduceți cumpărătorii de Black Friday și Cyber ​​Monday înapoi de Crăciun

Crăciunul este o perioadă fantastică pentru a aduce cumpărătorii de Black Friday și Cyber ​​Monday înapoi de Crăciun.

Dacă ești îngrijorat că clienții tăi vor uita de tine în decembrie, nu fi. Puteți atrage un public care a cumpărat deja de la dvs. folosind aceleași strategii și instrumente care au funcționat atât de bine în aceste 2 sărbători.

Dar pentru a face experiența mai excepțională și pentru a o păstra în spiritul Crăciunului, oferiți clienților dumneavoastră o grijă deosebită.

Adăugați gratuit un produs „de umplere a stocurilor”.

Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga un produs suplimentar la oferta dvs. și nu vă costă nimic. Îl poți oferi chiar și gratuit cu o altă achiziție (atâta timp cât nu va sparge banca).

Aceasta ar putea fi orice, de la o pereche suplimentară de ciorapi la o sticlă de vin sau ciocolată gratuită. De exemplu, dacă vindeți pantofi și mănuși, aruncați și o pereche de șosete!

Includeți o garanție extinsă sau o garanție

Puteți include o garanție extinsă pentru produsele pe care le vindeți. Sau puteți oferi retururi sau gratuitati pe tot parcursul lunii decembrie și poate și în ianuarie. Acest lucru vă va ajuta să păstrați clienții care altfel ar dispărea după prima lor achiziție.

Mulți oameni se vor simți mai încrezători în a cumpăra dacă știu că noua lor achiziție are o anumită protecție împotriva daunelor sau pierderilor .

Extindeți-vă serviciile de ambalare a cadourilor

Dacă aveți un serviciu de împachetare cadouri, de ce să nu vă oferiți să împachetați cadourile achiziționate din magazinul luna aceasta? Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a crește vânzările și loialitatea clienților și de a-i face pe clienți să se simtă speciali.

Orice campanie bună de Crăciun are nevoie de o poveste care să implice

O campanie bună de Crăciun nu se referă doar la produse, vânzări și reduceri, ci este despre modul în care folosești o poveste pentru publicului tău.

Vrei ca clienții tăi să simtă ceva atunci când întâlnesc conținutul tău, astfel încât să poți construi o relație și să le influențezi alegerile în viitor. De aceea, o campanie de Crăciun are nevoie de o poveste care să interacționeze cu clienții la nivel emoțional.

Poveștile sunt fundamentul tuturor campaniilor bune de marketing. Acestea vă pot ajuta marca să iasă în evidență față de concurență, să crească vânzările și să vă implice publicul în moduri noi. Dacă vrei ca campania ta de Crăciun să aibă succes, ai nevoie de o poveste care să implice oamenii din punct de vedere emoțional! Să-i facă să-și dorească să devină parte din lumea ta, cel puțin pentru un pic în fiecare zi.

De exemplu, anunțul „Man on the Moon” al lui John Lewis din 2017 a fost un astfel de succes. Deoarece a folosit sentimentele noastre de nostalgie pentru vacanțele din copilărie și noile începuturi și le-a surprins într-o reclamă frumoasă care a făcut lacrimi tuturor.

Sau un alt exemplu: să presupunem că, ca parte a campaniei lor de Crăciun, un retailer online dorește ca cumpărătorii să se simtă mai conectați cu produsele lor înainte de a le cumpăra.

Folosirea poveștilor în marketing nu înseamnă doar să le spui oamenilor ceea ce faci, ci este să creezi experiențe memorabile care îi fac să își dorească mai mult.

Incearca  Botrise.ro si Botfit24.ro