9 modalități pentru a crește angajarea prin messenger bot

Creșterea angajarii prin chatbot

Introducere – Creșterea angajării prin chatbot

Vrei ca Facebook Messenger Bot Engagement să atragă mai mulți utilizatori? Sunteți curios despre cum și unde să vă comercializați chatbot-ul? Creșterea angajării prin chatbot

Această postare te va învăța cum să încurajezi utilizatorii Facebook să interacționeze cu botul tău Messenger.

Interacțiunea cu botul Messenger

1. Oferiți abonaților acces special la Messenger Bot

Deoarece Messenger Bot Engagement nu sunt cele mai vizibile medii de marketing mainstream, a face oamenii să le observe ar putea fi dificil.

Poate doriți să configurați un Messenger Bot Engagement pentru pagina companiei dvs. de Facebook din mai multe motive. Poate fi folosit pentru a gestiona întrebări frecvente și alte întrebări de asistență pentru clienți în scopuri de intrare. 

Alternativ, așa cum a făcut LEGO cu marca lor inteligentă Ralph, Gift Bot, puteți crea o experiență de comerț electronic automatizat.

Alții folosesc roboți Messenger pentru livrarea de conținut, oferind actualizări regulate abonaților lor cu rate ridicate de deschidere.

Oferirea de conținut special ca un stimulent pentru a vă abona la bot este o abordare bună pentru a atrage oamenii să facă acest lucru. 

Frank Carter & the Rattlesnakes, o trupă punk rock engleză, le-a oferit fanilor acces anticipat la vinilul ediție limitată a noului lor album.

Pentru a-i determina pe oameni să viziteze botul Messenger, trupa a folosit un link direct m.me. 

Link-ul funcționează atât pe desktop-uri, cât și pe dispozitive mobile, deschizând Messenger.com într-o filă nouă pe desktop și aplicația autonomă Messenger pe dispozitive mobile.

2. Folosiți reclame „Click-to-Messenger”.

Pe măsură ce tot mai multe companii folosesc Messenger pentru a interacționa cu clienții lor, pentru a-și optimiza călătoria clienților și pentru a genera mai mulți clienți potențiali, reclamele Messenger sunt una dintre formele de anunțuri Facebook cu cea mai rapidă creștere. 

Această structură de anunțuri vă permite să generați trafic către Messenger direct din fluxul de știri.

Puteți configura butoane de răspuns rapid sau obișnuite care merg la un bot personalizat de aici, permițându-vă să creați o experiență adaptată anunțului.

Faceți clic pe opțiunea Connect Your Bot dacă doriți să utilizați un buton de răspuns rapid.

Apoi, pentru a vă asigura că botul dvs. personalizat este lansat atunci când oamenii fac clic pe butonul de răspuns rapid, inserați încărcătura utilă a botului dvs. personalizat în formular.

Trebuie să alegeți să trimiteți un postback din opțiunea drop-down dacă doriți un buton standard în loc de un răspuns rapid.  Creșterea angajării prin chatbot

Pentru a vă conecta chatbot-ul, pur și simplu lipiți propria încărcare utilă a botului în zonă.

Anunțurile Messenger pot fi o modalitate excelentă de a vă extinde publicul Messenger și de a capta clienți potențiali de înaltă calitate. 

Un anunț simplu, bine conceput, poate produce rezultate remarcabile.

Mötley Crüe, trupa de heavy metal și hard rock, a lansat o reclamă simplă cu clic pe Messenger, care a trimis oamenii la pagina Începeți a botului lor. 

Pentru primii 30.000 de abonați, campania a avut un cost per abonat de doar 0,05 USD. După aceea, a rămas stabil între 0,10 USD și 0,15 USD pe cap până la finalizarea campaniei.

3. Accesați fila Descoperire a Facebook și trimiteți botul dvs. Messenger | Implicarea botului Messenger

Fila Discover din aplicația mobilă Messenger a Facebook permite utilizatorilor să răsfoiască roboții creați de companii.

 Pentru a crește vizibilitatea botului tău Messenger, trimite o solicitare la Facebook pentru a-l adăuga la fila Descoperire.

Accesați zona Platformă Messenger din setările paginii dvs. Facebook pentru a trimite botul dvs.

deschideți formularul de trimitere, asigurați-vă că Discover Visibility este setat la Afișare și faceți clic pe butonul Configurare.

În formularul de trimitere, completați următoarele câmpuri:

(a) Adăugați o scurtă descriere

a ceea ce face botul dvs. în secțiunea de prezentare generală. Când Facebook vă evaluează contribuția, va ține cont de aceste informații.

Alegeți două categorii care sunt cele mai relevante pentru bot (primar și secundar). 

Botul dvs. va apărea doar într-una dintre aceste categorii, categoria principală având prioritate.

(b) Cuvinte cheie

Puteți introduce până la zece cuvinte cheie pentru a ajuta botul să apară în rezultatele căutării.

(c) Limbi

Alegeți în ce limbi doriți să apară botul dvs. Limba implicită a paginii dvs. este cea prestabilită.

(d) Scrieți un scurt rezumat

(până la 40 de caractere) pentru botul dvs. care va apărea sub acesta în rezultatele Discover.

Pentru ca botul dvs. să fie evaluat de Facebook, faceți clic pe butonul Trimiteți după ce ați terminat.

Publicarea botului dvs. pe pagina Discover vă poate ajuta să câștigați mai mulți abonați, mai ales dacă își găsește acțiune și ajunge în categoria Popular.

4. Creați un cod QR pentru botul dvs. M.Me Messenger – Creșterea angajării prin chatbot

Facebook a oferit coduri Messenger atât pentru conturile personale, cât și pentru cele comerciale în urmă cu ceva timp. 

Aceste coduri scanabile au funcționat similar codurilor QR obișnuite și au fost scanate prin focalizarea camerei în aplicația Messenger asupra codului.

Începând din ianuarie 2019, Facebook a început să elimine în liniște codurile Messenger pentru companii, iar pe 15 august 2019, funcția de cameră a aplicației Messenger nu ar mai suporta scanarea codurilor Messenger.

În schimb, Facebook sfătuiește companiile să utilizeze coduri QR clasice care duc la o adresă URL m.me. Pentru a fi sincer, codurile QR sunt la fel de eficiente ca Codurile Messenger, cu excepția suportului în aplicație și a aspectului frumos Facebook-albastru. Creșterea angajării prin chatbot

Puteți crea un cod QR cu orice generator gratuit de coduri QR, îl puteți conecta la Messenger Bot Engagement și apoi îl puteți distribui pe rețelele sociale sau îl puteți imprima pe fluturași, cărți de vizită, postere, tricouri și alte materiale. 

Aceasta este o oportunitate grozavă de a vă pune la încercare talentele de marketing offline, așa că găsiți modalități inventive de a vă obține codurile QR și, prin extensie, botul dvs. Messenger.

5. Activați funcția care solicită persoanelor să trimită mesaje | Implicarea botului Messenger

Puteți activa o funcție Facebook care le permite vizitatorilor să știe că există mai multe moduri de a trimite un mesaj atunci când vizitează o pagină. 

Facebook pare să fie ambiguu în mod intenționat când vine vorba de definirea unor astfel de abordări. 

Când setarea este activată, aceștia pot testa diferite tipuri de solicitări în mod regulat.

Accesați zona Mesaje a setărilor paginii dvs. Facebook și căutați Setări generale pentru a activa funcția. 

Setați glisorul Solicitați persoanelor să trimită mesaje la Activat.

O casetă de chat care apare atunci când vizitatorii ajung pe pagina dvs. este una dintre modalitățile stabilite prin care utilizatorii sunt solicitați să trimită mesaje.

Acest lucru se întâmplă numai dacă pagina dvs. este marcată ca foarte receptivă la mesaje sau dacă sunteți online. 

Este ușor să fii etichetat ca fiind foarte receptiv dacă ai un bot conectat la pagina ta care răspunde automat la mesaje.

Pe o pagină de Facebook, caseta de conversație pop-up apare astfel.

Desigur, butonul Trimite mesaj al unei pagini de Facebook este deja un excelent îndemn la acțiune (CTA). 

Adăugarea ferestrei de chat pop-up la mix este doar un alt memento pentru vizitatorii paginii că aceștia pot comunica cu tine prin Messenger.  Creșterea angajării prin chatbot

Creșterea abonaților va fi ajutată de o conștientizare și vizibilitate sporite.

6. Creșteți vizibilitatea postărilor de pe Facebook care includ linkul dvs. M.Me – Creșterea angajării prin chatbot

Folosirea Facebook pentru a posta conținut video interesant în formă scurtă este un câștig semnificativ pentru extinderea acoperirii în rețea. 

Când încercați să generați trafic către botul dvs. Messenger, în mod normal funcționează mult mai bine decât postările de text sau imagini, așa că folosiți-l.

Asigurați-vă că includeți un link către contul dvs. m.me în descrierea videoclipului, precum și pentru instrucțiuni despre ce ar trebui să facă alții.

Puteți include, de asemenea, un buton în postarea dvs. care invită oamenii să se conecteze cu dvs. pe Messenger, pe lângă linkul m.me.

Acest buton se afișează ca buton Trimiteți mesaj sub videoclipul dvs. și direcționează traficul către Messenger. 

Pentru a crește implicarea, cereți-le oamenilor să interacționeze cu canalul dvs. și asigurați-vă că se abonează la botul dvs.

 

Instrucțiuni

Pe postarea în sine, iată cum arată butonul Trimiteți mesaj:

Puteți crea o experiență unică pentru vizitatorii care se află în botul dvs. Messenger, creând răspunsuri automate în bot care răspund la diferite declanșatoare.

Cea mai simplă strategie de extindere a postării tale este să investești puțini bani în ea. 

Dacă doriți să obțineți rapid acțiune pentru articolele dvs. sau nu sunteți familiarizat cu utilizarea Facebook Advertising Manager pentru a crea reclame, aceasta este o opțiune inteligentă.

Faceți clic pe butonul Boost Post de sub postare pentru a stimula postarea care include linkul dvs. m.me. 

Apoi decideți asupra unui scop, a unui îndemn la acțiune, a publicului dvs. țintă și a timpului și bugetului sporului.

Selectați obiectivul Mesaje dacă postarea dvs. are deja un buton Trimiteți mesaj, astfel încât postarea dvs. stimulată să fie proiectată pentru a interacționa și a conversa cu potențiali clienți.

Desigur, prin utilizarea postărilor îmbunătățite, nu utilizați întregul potențial al platformei de anunțuri Facebook. 

Luați în considerare, în schimb, să rulați un anunț click-to-Messenger, așa cum sa explicat mai devreme în această postare, dacă sunteți deja familiarizat cu Facebook Ads Manager.

7. Conectați-vă botul Messenger la site-ul dvs – Creșterea angajării prin chatbot

Adăugarea unui widget Messenger pe site-ul dvs. este relativ simplă datorită Facebook. 

Este tehnica ideală pentru a crește audiența botului dvs. prin valorificarea traficului existent pe site. 

Widgetul este în esență un client Messenger care este integrat direct pe site-ul dvs. web. 

Aceasta înseamnă că discuțiile din widget sunt păstrate și reflectate în căsuța de e-mail Messenger pe toate dispozitivele.

Accesați zona Platformă Messenger din setările paginii dvs. Facebook, derulați în jos până când vedeți Pluginul de chat pentru clienți, apoi faceți clic pe butonul Configurare pentru a-l adăuga pe site-ul dvs. web.

Faceți clic pe Următorul în fereastra pop-up pentru a începe procesul în trei pași de adăugare a Messenger pe site-ul dvs. web. Creșterea angajării prin chatbot

Înainte ca consumatorii să decidă să interacționeze cu Messenger Bot Engagement, schimbați bun venit pe care îl vor vedea.

Pictograma Messenger și butoanele sale pot fi apoi colorate pentru a se potrivi cu brandingul vizual al site-ului dvs.

Ultimul pas în acest proces este să adăugați domeniul site-urilor dvs. și să copiați codul pluginului. 

Instrucțiuni

Pur și simplu inserați acest fragment de cod în site-ul dvs. web, iar widgetul dvs. va fi deschis și rulat în cel mai scurt timp.

Când un plugin ca acesta este încorporat pe un site web, apare astfel:

Asigurați-vă că salutul dvs. este amabil, iar butonul CTA este o culoare îndrăzneață care completează designul site-ului dvs. web.

Includeți un link către profilul dvs. M.Me în paginile de Întrebări frecvente, Contact și Informații.

Ar putea fi o idee bună să vă conectați la botul dvs. din anumite pagini de pe site-ul dvs., în funcție de scopul pentru care servește. 

Luați în considerare transmiterea traficului către botul dvs. Messenger din paginile dvs. de întrebări frecvente, de contact sau de informații dacă îl utilizați pentru asistență pentru clienți și este bine conceput.

Sankey’s, o companie de club de noapte, a angajat un bot Messenger pentru a vinde bilete pentru turneul lor de aniversare de 25 de ani.  Creșterea angajarii prin chatbot

S-au conectat la chatbot-ul lor pe paginile de întrebări frecvente și de contact, asigurându-se că procesul de vânzare automată a biletelor este exploatat la cea mai mare capacitate.

8. Includeți un link către profilul dvs. M.Me în biografia și poveștile dvs. de pe Instagram – Creșterea angajării prin chatbot

Deoarece acoperirea și implicarea pe fluxurile de știri din rețelele sociale devin din ce în ce mai competitive, iar confidențialitatea poveștilor efemere de pe Instagram înlocuiește partajarea tradițională pe rețele sociale ca modalitate preferată de partajare socială, ascunderea linkului dvs. m.me în spatele unui glisare este o modalitate excelentă de a extinde-ți publicul Messenger.

Cu toate acestea, opțiunea de glisare în sus pentru Instagram Stories nu este disponibilă pentru toate conturile. 

Această funcționalitate este disponibilă numai pentru conturile de afaceri Instagram verificate cu 10.000 sau mai mulți urmăritori.

Puteți ocoli această restricție rulând un anunț Instagram Stories. Dacă nu doriți să cheltuiți banii pe reclame, puteți pur și simplu să menționați linkul dvs. m.me în narațiune.

Poveștile Instagram sunt vizibile pentru urmăritorii tăi timp de 24 de ore după ce sunt postate. 

Adăugând povestea cu glisare în sus, poți evita limita de 24 de ore și poți păstra informațiile pe profilul tău Instagram pentru totdeauna.

Deși știți cu siguranță că conectarea la site-uri web externe pe Instagram poate fi dificilă, aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să încercați să generați trafic către canalul dvs. Messenger din profilul dvs. Instagram.

Pe Instagram, puteți partaja link-uri într-o varietate de moduri. Adăugarea unui link către bio este cea mai simplă metodă. 

Puteți adăuga doar un link aici pe Instagram. Când vă modificați profilul Instagram, introduceți linkul m.me în secțiunea Site.

Dacă aveți o mulțime de urmăritori activi pe Instagram, utilizați linkul dvs. m.me pentru a vă informa pe adepții că vă pot contacta prin Messenger Bot Engagement.

S-ar putea să vă fie teamă să vă comercializați botul Facebook Messenger, deoarece obțineți un singur link pe care se poate face clic. 

Luați în considerare utilizarea unui furnizor de linkuri care vă permite să afișați multe linkuri în această situație.

Mai multe detalii

Linktree oferă un abonament de bază gratuit care vă permite să partajați linkuri nelimitate, inclusiv linkul dvs. m.me, cu urmăritorii dvs. de pe Instagram.  Creșterea angajarii prin chatbot

Planul de bază vă permite să personalizați una dintre numeroasele teme. Puteți urmări vizitatorii în moduri suplimentare și puteți personaliza pagina Linktree mai amănunțit dacă faceți upgrade la planul plătit (6 USD pe lună).

Majoritatea companiilor se leagă la site-ul lor din bio Instagram. Nu va trebui să renunți la acel spațiu pentru a-ți împinge linkul m.me dacă folosești un furnizor de linkuri.

9. În e-mailurile tale, include un link către botul tău Facebook Messenger

Mulți agenți de marketing includ link-uri către conturile lor de rețele sociale în semnăturile lor de e-mail; de ce să nu includeți și un link către botul dvs. Facebook Messenger?

Tot ce trebuie să faci acum este să adaugi un simbol Facebook Messenger la adresa URL-ul tău m.me și gata!

Un generator de semnături de e-mail poate fi folosit de persoanele care doresc ceva mai complicat.

Deși nu puteți adăuga o pictogramă Messenger personalizată la opțiunile native de partajare socială ale instrumentului, puteți include totuși un link către botul dvs. ascunzându-l în spatele pictogramei Facebook sau stabilind un câmp personalizat.

De asemenea, vă permite să includeți un CTA în semnătura dvs. de e-mail, care este o caracteristică extraordinară. 

CTA poate avea un link, un buton și 24 de caractere de copiere. Culoarea textului poate fi, de asemenea, modificată.

Creați un CTA atrăgător care direcționează traficul către botul dvs. Messenger, astfel încât fiecare e-mail pe care îl trimiteți să aibă potențialul de a aduce un nou abonat bot Messenger.

Datorită ratelor de deschidere puternice ale Messenger, mulți agenți de marketing îl folosesc ca înlocuitor pentru marketingul tradițional prin buletine informative prin e-mail. Dar de ce să faci un sacrificiu dacă ai timp și resurse? Creșterea angajarii prin chatbot

Profita de oportunitatea de a promova ambele canale de marketing in acelasi timp.

Dacă aveți deja o listă mare de e-mail și emiteți un buletin informativ în mod regulat, utilizați-l pentru a anunța existența botului dvs. Messenger sau includeți un buton în bot care le permite oamenilor să se aboneze la buletinul informativ prin e-mail. 

Luați în considerare, de asemenea, să trimiteți publicului o versiune Messenger a buletinului informativ. Asigurați-vă pur și simplu că conținutul buletinului informativ este reutilizat într-o manieră prietenoasă prin chat.

 

Concluzie

Conținutul și experiența chatbot-ului tău Messenger trebuie să fie excelente. Aceasta este cel mai probabil cea mai importantă strategie pentru creșterea pe termen lung a botului dvs. și a audienței. Pericolul utilizării unui robot de răspuns automat este că comunicarea se va întrerupe.

Dacă nu sunteți un expert în procesarea limbajului natural și AI, există șanse mari ca botul dvs. să nu păstreze suspendarea neîncrederii care face comunicarea cu el atât de plăcută.

În mod similar, dacă utilizați Messenger pentru difuzarea în ieșire, țineți cont de publicul dvs. și segmentați-l corespunzător, astfel încât să trimiteți material doar persoanelor care îl vor aprecia. 

Sunt disponibile atât marketingul conversațional, cât și marketingul experiențial.

Există diferite moduri de a vă extinde canalul, fie că doriți să atrageți trafic către botul dvs. sau abia la început și doriți să fiți pregătit pentru debutul și promovarea acestuia. 

Pentru ca chatbot-ul tău să fie un succes, tu și echipa ta va trebui să fii dedicați și creativi,

fie că oferă conținut unic și reduceri ca stimulent, difuzează reclame clic-pentru Messenger sau imprimă coduri QR pe cărți de vizită.

Ce parere aveti despre subiect? Pe care dintre următoarele metode folosiți pentru a vă promova botul Messenger? Mai aveți strategii de adăugat la această listă? Comentează mai jos cu ideile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *